Volledig scherm
Veroni Steentjes © PR

Acht Arnhemmers in race voor titel meest inspirerende Nederlander met beperking

ARNHEM - Acht mensen uit Arnhem en omgeving lopen de kans uitgeroepen te worden tot meest inspirerende Nederlander met een beperking. Zij zijn genomineerd voor de Gouden Venus van Milo. Dat is een prijs voor mensen met een beperking die iets goeds doen voor de samenleving. Op 30 september wordt de winnaar bekend gemaakt. 

Speelgoed

Gelderland is met 21 kanshebbers koploper.  Zeven komen er uit Arnhem. Eén genomineerde woont in Doorwerth, maar Tonny van Boxel verzet veel werk voor de Stichting Jaimy die nauw samenwerkt met onder meer ziekenhuis Rijnstate in Arnhem. De stichting is vernoemd naar haar overleden zoon. Ze zamelt speelgoed in voor kinderen met kanker die in een ziekenhuis liggen. 

Kunstportaal 

Genomineerd is ook Inge Braamse. Zij is bezig met de oprichting van de Stichting Quabra. Die wil de wereld mooier maken door mensen liefde voor de natuur, mens en dier bij te brengen. Jacqueline Gerrits van de Griend inspireert cliënten van het Kunstportaal. Mensen met een beperking kunnen zich daar creatief uiten. 

Haarwerken

Esther Hogeweg zamelt via haar stichting Hair4her haarwerken en hoofdbedekkingen en leent deze kosteloos uit aan kankerpatiënten. Op zijn beurt probeert Tim Kroesbergen het leven van mensen met een beperking aangenamer te maken door hen muziek in aanraking te brengen.

Toegankelijkheid

oy van der Stel zet zich in voor een wereld die ook toegankelijk is voor mensen met handicap en Jeroen Zwaal heeft een app gemaakt waarmee hij duidelijk maakt hoe het is om verward te zijn. Veroni Steentjes heeft Intermobiel opgezet. Dat is een digitale ontmoetingsplaat voor jongeren met een lichamelijke beperking of een chronische ziekte. 

In samenwerking met indebuurt Arnhem