Harry Keereweer waarschuwt tegen aantasting van het Renkums Beekdal tussen Wageningen en Renkum. Als gedeputeerde stak hij tientallen miljoenen in het herstel van de natuur.
Volledig scherm
PREMIUM
Harry Keereweer waarschuwt tegen aantasting van het Renkums Beekdal tussen Wageningen en Renkum. Als gedeputeerde stak hij tientallen miljoenen in het herstel van de natuur. © Do Visser

Alarm over ‘vernietiging’ Renkums Beekdal. ‘40 miljoen euro zijn straks weggegooid geld’

RENKUM/ WAGENINGEN - Er mogen onder geen voorwaarde zonneparken of windmolens komen in het Renkums Beekdal tussen Renkum en Wageningen. Wordt er toch toestemming voor gegeven, dan zijn de ruim 40 miljoen euro die zijn uitgegeven aan de natuur in het Beekdal weggegooid geld geweest. ,,Dit landschap mag niet vernietigd worden.”

Quote

Zet de windmolens maar langs de Betuwerou­te of de snelwegen

Harry Keereweer, oud-gedeputeerde

Met die waarschuwing komt Harry Keereweer. Hij was provinciaal gedeputeerde in Gelderland toen de miljoenen op tafel werden gelegd voor het uitkopen van bedrijven in het Renkums Beekdal, zoals bandenfabrikant Vredestein. Die verdwenen om de natuur ruim baan te geven. 

Keereweer: ,,Dat werd een succes, het Renkums Beekdal hoort tot de topnatuur in Gelderland. Het beekdal is een soort oude gletsjer die je nu weer in volle glorie ziet. We hebben geen 40 of 50 miljoen uitgegeven om nu weer een verrommeld gebied te krijgen. Dan had je dat geld beter in je zak kunnen houden.”

Komende week, op 20 februari, is er een discussieavond voor bewoners over het Renkums Beekdal. Daar ligt ook de vraag op tafel of hier windmolens of zonneparken mogen komen. De gemeenten Renkum en Wageningen zijn daar ook aanwezig om nadere informatie te geven over hun plannen.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem