College Tour zoals dat een aantal jaar te zien was bij de NPO, gepresenteerd door Twan Huys. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
College Tour zoals dat een aantal jaar te zien was bij de NPO, gepresenteerd door Twan Huys. Foto ter illustratie. © ANP Kippa

Als ik nou eens echt goed ging schrijven, kon ik ook in zijn College Tour

column remco kockOp het Lorentz College in Arnhem-Zuid kreeg ik gymles van een leraar die qua buitenkant op Gordon leek. Ook qua binnenkant trouwens. ,,Dat touwklimmen gaat je goed af’’, riep hij richting een donkere jongen. Een Gordon-grap die ook in het vorige millennium over de rand was.

Een andere gymleraar zat veel in de ‘gym’, hij was net een American Football-speler. Vorig jaar kwam ik hem tegen. Zijn Jerommeke-postuur was intact gebleven. Hij gaf nog steeds gymles op het Lorentz.

,,Ik heb iets leuk opgezet. Ken je dat tv-programma, College Tour? Mensen uit de praktijk vertellen onze leerlingen over hun leven. Laatst hadden we Alex van Hooff, van Burgers’ Zoo.”

Als ik nou eens echt goed ging schrijven, kon ik ook in zijn College Tour. Dat klonk dreigend. Een terugkeer naar het Lorentz… Na zijn vrijlating verlangde Nelson Mandela ook niet naar een weerzien met Robbeneiland.

In samenwerking met indebuurt Arnhem