Anneke (55) uit Nijverdal overleed na operatie in ziekenhuis Arnhem: ‘Het voelt als kille moord’

Video,,Het was doodslag’’, stelt Gemma Formsma-Kamp. Ruim vier jaar geleden overleed haar moeder Anneke (55) aan complicaties die optraden na een operatie in ziekenhuis Rijnstate in Arnhem. Het hoofd van de ziekenhuisafdeling repte al over een vergoeding. Maar de verzekeraar van het ziekenhuis erkent vooralsnog geen aansprakelijkheid.

Anneke Kamp leeft niet meer omdat ze het slachtoffer is geworden van een foute diagnose en hooghartigheid binnen ziekenhuis Rijnstate in Arnhem: dat is de stellige overtuiging van haar echtgenoot Bert Kamp (60) uit Nijverdal en dochters Gemma Formsma-Kamp (35) uit Bathmen en Annelies Kamp (30) uit Vriezenveen. En niet alleen die van hen, zeggen ze. 

„Het hoofd van de chirurgische afdeling van het ziekenhuis heeft na haar overlijden letterlijk tegen ons gezegd: we hebben het verkloot”, zegt Gemma. „Maar MediRisk, de verzekeraar van het ziekenhuis, is er niet van overtuigd dat de arts van mijn vrouw nalatig is geweest en erkent geen aansprakelijkheid”, zegt Bert. En dat doet de nabestaanden pijn. 

Volledig scherm
Anneke Kamp. © Familie Kamp
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem