De kubus van Kees Marcelis, met glazen paviljoen en appartementen.
Volledig scherm
PREMIUM
De kubus van Kees Marcelis, met glazen paviljoen en appartementen. © Studio Kees Marcelis

Architect wil herkansing voor zíjn kubus op Gele Rijdersplein in Arnhem

ARNHEM - De Oosterbeekse architect Kees Marcelis wil dat de tijdelijke gele kubus op het Gele Rijdersplein in Arnhem na gedane zaken wijkt voor het origineel: zijn eígen plan voor een kubus, waar je op de begane grond naar het café-restaurant kan en waar je kunt wonen in appartementen erboven.

Over zijn ambitie praat hij over enkele maanden met de Arnhemse wethouder Hans de Vroome. Die wordt woensdagavond in de gemeenteraad aan de tand gevoeld over het huidige, uit buizen en plastic opgetrokken gele gevaarte. Dat zou voor de somma van 2 ton een jaar dienst doen als experimentele evenementenlocatie, maar is uiterst moeizaam op gang gekomen. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem