Vrijwilliger Simon zuigt met deze 'peukenzuiger' gemakkelijk opgerookte sigaretten van de grond. Drie van deze apparaten werden door stichting Heel Arnhem Schoon aangeschaft in de strijd tegen zwerfafval.
Volledig scherm
PREMIUM
Vrijwilliger Simon zuigt met deze 'peukenzuiger' gemakkelijk opgerookte sigaretten van de grond. Drie van deze apparaten werden door stichting Heel Arnhem Schoon aangeschaft in de strijd tegen zwerfafval. © Erik van 't Hullenaar

Arnhem heeft een nieuw wapen tegen zwerfafval: de peukenzuiger: ‘Nu zijn we net ghostbusters’

ARNHEM - De stichting Heel Arnhem Schoon heeft een nieuw wapen in de strijd tegen zwerfafval: de peukenzuiger. Zaterdagochtend werd het apparaat in gebruik genomen. 

 1. Uitbarsting van levensvreugde strijkt uit het niets neer in Arnhem in coronatijd
  PREMIUM
  video

  Uitbar­sting van levens­vreug­de strijkt uit het niets neer in Arnhem in coronatijd

  ARNHEM - De muzikale internationale flashmob van het lied Danser Encore (‘Wij dansen door') van de Franse muzikant en verbroederingsactivist Kaddour Haddani streek zondagmiddag plotseling neer in het stadshart van Arnhem. Uit het niets verschenen rondom het Land van de Markt zo’n honderd muzikanten en dansers die het lied in een Nederlandse vertaling brachten. ,,Het leven laat zich niet beknotten, samen zijn wij niet te stoppen. Want liefde overwint altijd.”

In samenwerking met indebuurt Arnhem

 1. Palestijnse vluchtelingen schuilen in scholen
  Play

  Palestijn­se vluchtelin­gen schuilen in scholen

 2. 18 dode olifanten in India, vermoedelijk door blikseminslag
  Play

  18 dode olifanten in India, vermoede­lijk door bliksemin­slag