Arnhem in finale strijd beste binnenstad

ARNHEM - Arnhem strijdt met Breda om de titel van beste binnenstad van Nederland. De twee gemeenten zijn doorgedrongen tot de finale van de tweejaarlijkse verkiezing, in de categorie van grote binnensteden. Almere en Hoofddorp strijden om de eer in de categorie van middelgrote binnensteden.

Volledig scherm
De Arnhemse binnenstad was in 2007 al eens de beste van heel Nederland en gaat nu weer voor die eretitel. © Gerard Burgers

De winnaar wordt op 23 november bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst in Rotterdam van het Platform Binnenstadsmanagement. Eind oktober worden de finalisten bezocht door de jury. Arnhem krijgt dan de gelegenheid de beoordelaars te overtuigen waarom het de titel verdient. 

Een van de troeven is dat de stad de laatste jaren hard werkt aan de verbetering van de binnenstad. Voorbeelden daarvan zijn de vernieuwing van de Markt en het bovengronds halen van de Jansbeek.

Bewoners, bezoekers en ondernemers kunnen ook hun oordeel geven via een gratis te downloaden app van Multiscope. Na een bezoek aan de binnenstad krijgt de deelnemer automatisch een uitnodiging voor een korte vragenlijst. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem