Lodewijk Lamers legt uit waarom je deze twee met hun wortels verstrengelde beuken niet van elkaar moet scheiden. Kees Hin kijkt toe.
Volledig scherm
PREMIUM
Lodewijk Lamers legt uit waarom je deze twee met hun wortels verstrengelde beuken niet van elkaar moet scheiden. Kees Hin kijkt toe. © Rolf Hensel

Arnhem kapt 800 bomen in Klarenbeek. Dunnen roept protesten op onder liefhebbers van park

ARNHEM - De gemeente Arnhem wil zo'n 800 bomen kappen in Park Klarenbeek. Om droogtebestendige soorten de ruimte te geven in het bos in deze tijd van klimaatverandering. Het dunnen is echter een doodzonde in ogen van bezorgde Arnhemmers die zich juist zorgen maken over het klimaat. 

1 reactie

 • Anonymous

  2 maanden geleden
  Erg herkenbaar helaas. Alsof je tegen een muur praat. Afgelopen jaren zijn vele bomen door droogte geveld. Ook dit jaar was het kantje boord voor ontzettend  veel volwassen bomen in Arnhem noord. Het bos dunt zichzelf dus. Door dit ingrijpen wordt er een zogenaamde toekomstboom aangewezen waaromheen gezonde bomen worden gekapt. De garantie dat deze boom, komende droogtes overleeft is er niet. waarom dit risico nemen? We weten niet welke kant het op gaat met ons klimaat. Waarom zouden we dan niet afwachten met ingrepen tot dit duidelijk is. Kappen kan altijd nog.
 1. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

 1. Explainer: Dit is waarom de Britse coronavariant alle alarmbellen af laat gaan
  Play

  Explainer: Dit is waarom de Britse coronavari­ant alle alarmbel­len af laat gaan

 2. Korpschef over handhaven avondklok: 'Tijd van waarschuwen is voorbij'
  Play

  Korpschef over handhaven avondklok: 'Tijd van waarschu­wen is voorbij'