Volledig scherm
PREMIUM
Zonnepanelen op Winkelcentrum Kronenburg in Arnhem-Zuid. © Theo Peeters

Arnhem krijgt opnieuw ambities voor duurzame stad niet voor elkaar

ARNHEM - De duurzame ambities die Arnhem in 2014 formuleerde voor het jaar 2020, blijken onhaalbaar. Die conclusie valt nu al te trekken. Sterker nog: zelfs de doelen die in 2010 voor 2014 waren bedacht, zijn nu nog altijd niet gehaald. 

De gemeente Arnhem wilde bijvoorbeeld jaarlijks 1,5 procent energie besparen, maar sinds 2014 is het energiegebruik juist toegenomen, met 2,7 procent. Het percentage duurzaam opgewekte energie zou volgend jaar 14 moeten zijn, maar de teller stokt op 6,7 procent. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Bewoners willen weg uit ‘getto Geitenkamp’: ‘Mijn buurvrouw richtte een jachtgeweer op me’
    PREMIUM

    Bewoners willen weg uit ‘getto Geitenkamp’: ‘Mijn buurvrouw richtte een jachtge­weer op me’

    ARNHEM - Astrid Kersten heeft het wel gehad, na veertien jaar Geitenkamp. Ze wil zo snel mogelijk verhuizen van de bult. ,,Ik heb een buurvrouw gehad die een jachtgeweer op me richtte. Kerels die mijn huis binnendringen omdat ze denken dat ik als vrouw alleen een neukebol ben. Op straat ontmoet ik hondsbrutale kinderen die me een grote bek geven. Kankerwijf! Mijn eigen kleinkinderen durven hier niet meer te komen.”

In samenwerking met indebuurt Arnhem