Volledig scherm
© EPA

Arnhem krijgt vrijdag zijn eigen klimaatmars

ARNHEM - Arnhem houdt vrijdag een eigen klimaatmars in de binnenstad voor mensen die niet in staat zijn naar Den Haag af te reizen. Vrijdag moet dé dag worden waarop Nederland de straat opgaat in het kader van een Global Climate Strike die duurt van 20 tot 27 september. 

Mensen staken deze week wereldwijd om aandacht te vragen voor het milieu. 

Museum Arnhem initieert de klimaatmars. ,,Niet dat we nu ineens heel activistisch zijn geworden, maar dit past heel goed bij onze tentoonstelling Stormy Weathers”, zegt een woordvoerder. 

‘Klimaatzuster’

‘Klimaatzuster’ Anne-Marie Pronk uit Arnhem was van plan naar Den Haag te gaan, maar organiseert nu een mars in opdracht van Museum Arnhem. ,,Omdat er bij de scholierenstaking aan het begin van dit jaar veel jongeren niet naar Den Haag gingen vanwege de kosten. Zo zullen er meer mensen zijn die niet in staat zijn naar Den Haag te reizen.”

Pronk hoopt dat iedereen die kan naar Den Haag gaat. ,,En wie daarvoor niet in de gelegenheid is bij ons in Arnhem komt.”

De klimaatmars begint bij de tijdelijke locatie van Museum Arnhem in de Walburgiskerk. Belangstellenden kunnen tussen 14.00 uur en 15.00 uur gratis deelnemen aan een workshop banners maken met Loesje en Dana Dijkgraaf Design én de tentoonstelling Stormy Weathers bezoeken. Om 15.00 uur begint de klimaatmars, die eindigt op het kerkplein. Daar spreekt Jan van de Venis, Ombudspersoon Toekomstige Generaties, de menigte toe. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem