Volledig scherm

Arnhem onderzoekt 'wonen op Arnhems buiten'

ARNHEM - Het stadsbestuur van Arnhem wil wonen mogelijk maken op bedrijfsterrein De Hes-Oost in de wijk Rosande-Klingelbeek en op het terrein van het Elektrum aan de Klingelbeekseweg.Dat maakt wethouder Geert Ritsema van Ruimtelijke ordening bekend. De terreinen kampen met groeiende leegstand.

Ze maken deel uit van het westelijk stadsdeel tussen Rijn en spoorlijn dat de gemeente 'Arnhems Buiten' noemt.

Verkoop
De Hes en het Elektrum zijn nu nog in bezit van Propertize, een financierder die de boedel beheert van de in 2012 failliet verklaarde vastgoedontwikkelaar TCN. Propertize wil de twee bedrijfslocaties verkopen en is op zoek naar geïnteresseerden. De gemeente wil daar graag bij helpen door het licht op groen te zetten voor wonen. „We hebben te maken met een gebied dat nu nog voor het overgrote deel ontoegankelijk is voor publiek”, stelt Ritsema.

Verborgen schat
„Bij De Hes staan er grote hekken voor. Als we daar wonen mogelijk maken komt er een verborgen schat in zicht in een schitterend milieu met ook nog eens een mooi uitzicht op de Rijn.”Het plan is vastgelegd in een 'ambitiedocument' voor Arnhems Buiten. Ritsema benadrukt dat dit document 'denkrichtingen' aangeeft bij wijze van de aanzet voor verdere discussie. „We noemen nog geen woningaantallen, dat is zaak van later. Vast staat dat het bestemmingsplan moet worden gewijzigd om woningen mogelijk te maken.”

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem