Volledig scherm
PREMIUM
De afvalpas is binnenkort weer nodig. Foto: DG © Berrie Van Helden

Arnhem sluit ook containers voor plastic en blik om ‘ontwijkgedrag’ te voorkomen

ARNHEM - Arnhemmers die straks plasticverpakkingen, blik en drinkpakken (PBD) in de speciaal hiervoor bestemde ondergrondse containers willen weggooien, moeten hun afvalpasje meenemen. De gemeente sluit de komende maanden niet alleen de 1200 ondergrondse containers voor restafval, maar ook de 246 containers voor materiaal dat hergebruikt kan worden. Dit om te voorkomen dat hierin al dan niet opzettelijk restafval wordt gegooid.

Het sluiten van de ondergrondse containers gaat gepaard met een publiciteitscampagne om Arnhemmers duidelijk te maken dat zij hun afvalpasje moeten opzoeken.

Wijk voor wijk gaat de gemeente bewoners informeren over het hoe en waarom van het afsluiten van de ondergrondse containers voor restafval en PBD. Vervolgens duurt het nog drie weken voor de containers daadwerkelijk op slot gaan. Met de uitrol is vorige week in De Laar West begonnen. Eind oktober is de klus geklaard.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem