Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Arnhem verkleint gat zorg met bezuinigingen en greep in reserves

ARNHEM - Arnhem gaat het gapende gat van 18,7 miljoen euro in de uitgaven voor zorg trachten te dichten met bezuinigingen en met een greep in de reserves.   

Dat blijkt uit een rapportage over de financiële uitgaven die het gemeentebestuur woensdag heeft gepresenteerd.

Ze wil jaarlijks 7,5 miljoen euro besparen op de uitgaven voor jeugdzorg en maatschappelijke ondersteuning door efficiënter te werken. 

Nog eens 5 miljoen wil het stadsbestuur vrijspelen door minder geld op te potten voor het opvangen van rentestijgingen (3 miljoen) en via een andere methodiek voor het afschrijven van wegenonderhoud (2 miljoen).  

Schulden afbouwen

Verder wil de gemeente in een iets lager tempo werken aan het afbouwen van schulden, waardoor jaarlijks nog eens 2,7 miljoen wordt vrijgespeeld. Al met al resteert dan nog een tekort van 4,4 miljoen euro. 

Hoe dat te dichten, wil het gemeentebestuur aangeven bij de eerstvolgende gemeentebegroting, in het najaar.

Tegen die tijd biedt het rijk mogelijk nog soelaas, als de Vereniging Nederlandse Gemeente slaagt in zijn lobby om gemeenten meer geld voor maatschappelijke ondersteuning en jeugdzorg te geven.

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem