'Bezoek van den directeur in het slaven hospitaal' in 1850 in Suriname. Tekening van Théodore Bray,  een Belgische plantage-eigenaar in Suriname.
Volledig scherm
PREMIUM
'Bezoek van den directeur in het slaven hospitaal' in 1850 in Suriname. Tekening van Théodore Bray, een Belgische plantage-eigenaar in Suriname. © Gelders Archief

Arnhem wil af van straatnamen gedomineerd door ‘witte mannen’; voorrang voor anti-racist en vrouw

ARNHEM - Arnhem moet ruim baan maken voor straatnamen genoemd naar mensen die ten strijde trokken tegen koloniale overheersing, die slavenopstanden ontketenden en die op de bres hebben gestaan voor de mensenrechten. Aan de dominantie van ‘witte mannen’ in de straatnamen moet een einde komen.

0 reacties

  1. Arnhems tintje aan heropeningsconcerten Luxor Live: ‘Ik heb het podium gemist, het maakt me emotioneel’
    PREMIUM

    Arnhems tintje aan herope­nings­con­cer­ten Luxor Live: ‘Ik heb het podium gemist, het maakt me emotioneel’

    ARNHEM - De één is in Arnhem geboren, de ander woont er. Ze treden beiden komend weekend op in Luxor Live, tijdens de serie heropeningsconcerten ‘Luxor Live in de Steigers’. Blaudzun, de artiestennaam van Johannes Sigmond, vrijdagavond twee keer. Stéphanie Struijk, voorheen bekend als Stevie Ann, zaterdagavond. Telkens voor een zaal gevuld met vijftig mensen, meer mag Luxor Live er onder de nu geldende coronaregels niet toelaten. Alle drie de shows zijn uitverkocht.

In samenwerking met indebuurt Arnhem