Arnhemmer (45) opgepakt voor schietpartij na woordenwisseling

ARNHEM - Een 45-jarige Arnhemmer zit sinds dinsdagmiddag vast op verdenking van betrokkenheid bij een schietincident op de Rosendaalseweg in Arnhem. Dat gebeurde afgelopen zondag rond een uur of vijf in de middag.

Na een woordenwisseling raakten drie mannen slaags met elkaar. Onder hen een 44-jarige Arnhemmer. Hij ging er vandoor. Zijn twee belagers stapten in een auto en zetten de achtervolging in. Ter hoogte van supermarkt Jumbo aan de Rosendaalseweg schoten de mannen in de auto op de voortvluchtige man. 

Achtervolgers

Hij werd niet geraakt en wist aan zijn achtervolgers te ontkomen. De twee verdachten reden er vervolgens door richting de rotonde.

Het arrestatieteam van de politie heeft dinsdagmiddag de 45-jarige man aangehouden in het centrum van Arnhem. De verdachte is ingesloten voor verhoor. De recherche is nog volop met het onderzoek bezig, onder andere met het horen van getuigen.

De politie zoekt nog steeds getuigen van het incident. Over het motief wordt ook nog onderzoek gedaan. Ook weet de politie nog niet wie de tweede verdachte is van het schietincident aan de Rosendaalseweg. 

Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem