Arnhemmer (45) opgepakt voor schietpartij na woordenwisseling

ARNHEM - Een 45-jarige Arnhemmer zit sinds dinsdagmiddag vast op verdenking van betrokkenheid bij een schietincident op de Rosendaalseweg in Arnhem. Dat gebeurde afgelopen zondag rond een uur of vijf in de middag.

Na een woordenwisseling raakten drie mannen slaags met elkaar. Onder hen een 44-jarige Arnhemmer. Hij ging er vandoor. Zijn twee belagers stapten in een auto en zetten de achtervolging in. Ter hoogte van supermarkt Jumbo aan de Rosendaalseweg schoten de mannen in de auto op de voortvluchtige man. 

Achtervolgers

Hij werd niet geraakt en wist aan zijn achtervolgers te ontkomen. De twee verdachten reden er vervolgens door richting de rotonde.

Het arrestatieteam van de politie heeft dinsdagmiddag de 45-jarige man aangehouden in het centrum van Arnhem. De verdachte is ingesloten voor verhoor. De recherche is nog volop met het onderzoek bezig, onder andere met het horen van getuigen.

De politie zoekt nog steeds getuigen van het incident. Over het motief wordt ook nog onderzoek gedaan. Ook weet de politie nog niet wie de tweede verdachte is van het schietincident aan de Rosendaalseweg. 

Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. ‘Marcel van Roosmalen is meer humorist dan journalist en juist daarom lees ik hem graag’
  PREMIUM
  COLUMN

  ‘Marcel van Roosmalen is meer humorist dan journalist en juist daarom lees ik hem graag’

  Tegenwoordig wordt er veel gevochten. Niet op straat, maar op social media. Niet met de vuisten, maar met woorden en emoticons. Gestreden wordt er tegen de beeldvorming. Friezen zijn geen racisten, Forummers geen nazi’s, islamieten geen terroristen, homo’s geen vrouwen in mannenlijven. ,,Mensen moeten stoppen mij in een hokje te stoppen”, hoorde ik iemand hokjesstoppers in een hokje stoppen.
 2. Eusebiuskerk zet zich schrap voor de drilboren: ‘Het lijkt wel oorlog hier’
  PREMIUM
  VIDEO

  Eusebius­kerk zet zich schrap voor de drilboren: ‘Het lijkt wel oorlog hier’

  ARNHEM - De Eusebiuskerk van Arnhem is dezer dagen het strijdtoneel van drilboren. ,,Het lijkt wel oorlog hier”, lachen de mensen die de grootscheepse restauratie van de kerk in gang hebben gezet vol ontzag. Het eerste gat voor de toekomstige ingang aan de zuidzijde op de Markt is al uitgehakt. Volgende week volgt de tweede gat voor de nieuwe ingang aan de noordzijde, tegenover restaurant Arnhems Meisje.

In samenwerking met indebuurt Arnhem