Bram Peters in een afvalberg van plastic in Rozet in Arnhem.
Volledig scherm
Bram Peters in een afvalberg van plastic in Rozet in Arnhem. © Rolf Hensel

Arnhems ondernemer van het jaar: Bram Peters van Save Plastics

ARNHEM - Kunststofproductiebedrijf Save Plastics van Bram Peters mag zich de beste Arnhemse onderneming van dit jaar noemen. Hij kreeg donderdagmiddag  uit handen van wethouder Jan van Dellen de Rabobank ‘Kloppend Hert’ Award uitgereikt. Dat gebeurde tijdens het evenement voor ondernemers ‘Arnhem Bedrijft!’ in Musis.

Peters ontwerpt een verplaatsbare woning  van merendeels hergebruikt plastic. In dat huis gaat hij zelf wonen, samen met zijn vrouw Marlous en zijn zonen Silvijn en Thijn. Save Plastics maakt op Industriepark Kleefse Waard tal van producten van hergebruikt kunststof, zoals bruggen, oeverbeschoeiingen, lichtmasten, steigers, vlonders, banken, stuwen, bruggen en faunapassages.

Bacteriën die licht geven

De prijs die Peters kreeg past perfect bij de passie van Peters. De Kloppend Hert Award, met een knipoog naar Ernem, is een gewei in een plantenbak  dat licht afgeeft. Dat gebeurt met een knipperend LED lampje dat stroom ontvangt van de uitstoot van de bacteriën die in de planten leven. De vernieuwende techniek  is een uitvinding van Plant-e uit Wageningen.

Feeststemming tijdens 'Arnhem proeft!' rond Save Plastics. Vlnr wethouder Jan van Dellen, Reinout Groen, Bram Peters, zijn zonen Silvijn en Thijn, zijn vrouw Marloes en Gerard Peters.
Volledig scherm
Feeststemming tijdens 'Arnhem proeft!' rond Save Plastics. Vlnr wethouder Jan van Dellen, Reinout Groen, Bram Peters, zijn zonen Silvijn en Thijn, zijn vrouw Marloes en Gerard Peters. © DG

Arnhemse kei

Het Arnhems Compliment, een jaarlijkse waarderingsprijs van de Arnhemse Uitdaging voor ondernemers met een sociaal hart, ging dit jaar uit naar twee ondernemers. Bakker Tom van Otterloo ontving de publieksprijs. Richard van Kleef van Bouwbedrijf Van Wijnen werd kampioen in de ogen van de jury. De mannen kregen allebei de trofee met een gouden kei, ontworpen door de Arnhemse kunstenares Anook Cleonne.

Tom van Otterloo (links) en  Richard van Kleef feliciteren elkaar met het winnen van de Gouden Kei, een Arnhems Compliment voor ondernemers met een sociaal hart.
Volledig scherm
Tom van Otterloo (links) en Richard van Kleef feliciteren elkaar met het winnen van de Gouden Kei, een Arnhems Compliment voor ondernemers met een sociaal hart. © DG

Arnhem Proeft


Het evenement werd afgesloten met een theatrale opening van de glazen deuren van de parkzaal van Musis richting Lauwersgracht waar iedereen klaar stond om de gasten te verwelkomen in het tentendorp van Arnhem Proeft. Met een koor werden de bijna 400 ondernemers in het zonnetje ontvangen.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem