Een politie actie in Arnhem. Agenten zoeken een dader van een beroving in park Sonsbeek. Foto is ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Een politie actie in Arnhem. Agenten zoeken een dader van een beroving in park Sonsbeek. Foto is ter illustratie. © Persbureau Heitink

Arnhemse agent slaat agressieve arrestant gebroken oogkas, maar is niet strafbaar

ARNHEM  - Een 35-jarige politieman is door de rechtbank in Arnhem ontslagen van rechtsvervolging voor het plegen van een zware mishandeling. De agent sloeg een zich hevig verzettende arrestant drie keer met zijn vuist in het gezicht. De man brak daarbij een oogkas. Volgens de rechtbank valt het toegepaste geweld binnen de grenzen van wat de agent was toegestaan.

5 reacties

 • Jack van den Burg

  1 maand geleden
  Goede beslissing van de rechter. Het is al vervelend genoeg dat de politie geweld moet gebruiken, zoiets doe je namelijk niet voor je lol, geeft altijd veel stress. De agressiviteit tegen politie en andere hulpverleners loopt tegenwoordig de spuigaten uit.
 • Gerard Bos

  2 maanden geleden
  ,,Het is niet aan de rechtbank om achteraf in alle rust te oordelen of de agent in de hitte van de strijd andere keuzes had moeten maken.” En als er bij al dit soort zaken met bovenstaande rekening gehouden gaat worden, wordt er meer rekening gehouden met de omstandigheden waaronder de politie "geweld" gebruikt en zal men hopelijk eerder nadenken voordat men geweld tegen de politie gebruikt. Gewoon afblijven van onze hulpverleners.
 • P. Valen

  2 maanden geleden
  Tja al het de agressieve meegewerkt dan had hij geen gebroken oogkas. Dus politie 1 en agressieve man 0.
 • ANN LIMBOS

  2 maanden geleden
  Die agresssieveling zal in het vervolg wel 2 keer nadenken zeker. ( Hoop ik )
 • Roel Janssen

  2 maanden geleden
  Ja wat wil je dan? Vechten met de politie moet toch beloond worden. Gewoon meewerken is d eoplossing Echt een gevalletje eigen schuld , dikke bult

In samenwerking met indebuurt Arnhem