Volledig scherm
PREMIUM
Sprinkhaanbedrijven © Ruben Oppenheimer

‘Arnhemse jurist is brein achter groot fraudenetwerk’

ARNHEM - Een 48-jarige voormalig advocaat uit Arnhem is al jarenlang het juridische brein achter diverse oplichtingsbedrijven. Zijn juristenbureau Springrow Legal was huisjurist bij frauduleuze beleggingsfondsen, die nietsvermoedende investeerders miljoenen hebben afgetroggeld. Inmiddels runt de jurist vanuit Arnhem zelf beleggingsbedrijven.

Geschrapt

De orde van Advocaten Gelderland meldt dat de directeur van het Arnhemse beleggingsbedrijf Thuisborg en eigenaar van het juridische bureau Springrow Legal geen advocaat meer is. De Arnhemmer is al jaren geleden van het tableau geschrapt. 

Dat blijkt uit maandenlang onderzoek van De Gelderlander. Veel van deze malafide beleggingsfondsen zijn inmiddels door de FIOD opgerold. 

Ze behoren tot het Gelderse ‘Sprinkhanen-netwerk’; een groep die steeds nieuwe frauduleuze beleggingsbedrijven opstart. Klanten worden verleid om hun spaargeld, pensioen of erfenis in bijvoorbeeld vakantievilla’s, medicijnen tegen kanker, windmolens, warmtepompen of zonnepanelen te steken. In werkelijkheid is er steeds sprake van een piramidespel: de eerste beleggers worden uitbetaald met het geld van latere investeerders.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem