Volledig scherm
Laadplein voor elektrische auto's op Industriepark Kleefse Waard in Arnhem. © IPKW

Arnhemse laadpalenleverancier Allego aan vooravond van grote uitbreiding

ARNHEM - De Arnhemse leverancier van laadpalen voor de elektrische auto Allego staat aan de vooravond van een grootschalige uitbreiding. Op het Industriepark Kleefse Waard (IPKW ) in Arnhem verrijst een nieuw hoofdkantoor in een voormalige fabriek van AkzoNobel.

Vijf jaar geleden ging het bedrijf op bescheiden formaat van start op IPKW, met vijftien personeelsleden. Thans heeft Allego in Europa driehonderd mensen in dienst. De onderneming levert netwerken voor snelladers in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Luxemburg. In stedelijke gebieden langs belangrijke transportroutes heeft Allego inmiddels ruim 14.000 laadpunten geplaatst.

Samenwerking met internationale bedrijven

Om  het Nederlands netwerk makkelijk te laten overschakelen naar andere Europese landen werkt Allego samen met internationale bedrijven zoals Hubject,  eClearing en GIREVE.  Een ‘EV Cloud Services Platform’ van Allego biedt ondernemers op eenvoudige wijze  de mogelijkheid om laadfaciliteiten aan te bieden aan hun klanten, medewerkers en bezoekers, onder hun eigen merk en wereldwijd.

Combinatie met onderwijscampus

Anja van Niersen, CEO van Allego, ziet het IPKW als een ideale vestigingsplaats omdat de daar gevestigde bedrijven samenwerken aan een duurzame samenleving. De combinatie met een onderwijscampus fungeert als vliegwiel voor vernieuwingen, zo redeneren ze bij Allego. 

Burgemeester Ahmed Marcouch is  blij dat Allego besloten heeft om in Arnhem te blijven. ,,Arnhem is een koploper als energiestad en wil daarin het verschil maken. Het is daarom belangrijk dat een grote speler als Allego met zijn hoofdkantoor in Arnhem gevestigd blijft om van daaruit door te groeien.”

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Bouwers en boeren protesteren tegen politie in Arnhem: ‘Klaar met het machtsmisbruik’
    UPDATE EN FOTOSERIE

    Bouwers en boeren proteste­ren tegen politie in Arnhem: ‘Klaar met het machtsmis­bruik’

    ARNHEM - Tientallen bouwers en boeren uit de regio Barneveld hebben zich deze avond met zwaar materieel verzameld in Arnhem om een statement te maken tegen in hun ogen onrechtvaardig politieoptreden. Aanleiding daarvoor zijn twee bouwers die naar het politiebureau moesten komen: ze worden ervan verdacht met een bus een motoragent te hebben afgesneden. De demonstranten zijn door de politie naar de Markt bij het provinciehuis gestuurd.

In samenwerking met indebuurt Arnhem