Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Arnhemse man door eigen zoon gedood in Irak, moeder ernstig gewond na aanval

UPDATEEen Arnhemmer is vorig jaar april tijdens een vakantie in Irak door zijn eigen zoon (31) doodgestoken. De zoon had vermoedelijk een psychose. Ook de moeder (66) is daarbij ernstig gewond geraakt. De zoon probeerde daarna zelfmoord te plegen.

Dat bleek vandaag voor de rechtbank in Arnhem, tijdens een strafproces over de productie van en handel in anabole steroïden tussen 2012 en 2015. 

Het Openbaar Ministerie vervolgde daar de vader, moeder en twee van de zoons uit het gezin voor. De aanklager eiste donderdag drie jaar cel tegen de 29-jarige zoon uit het gezin, en vrijdag twee jaar cel tegen de 31-jarige zoon.

De strafzaak tegen de moeder is van de baan. De trauma’s die de vrouw meemaakte, in combinatie met haar kleine rol en de ouderdom van de strafzaak, maakte dat de rechtbank vindt dat vervolging haar onnodig verder in de put helpt, wat zwaarder weegt dan het belang van de maatschappij dat ze wordt vervolgd.

Erbil

Volgens berichtgeving van Koerdische media gebeurde het ’s morgens vroeg in Erbil, waar de familie tien dagen eerder was aangekomen. De moeder zou tussen haar man en haar zoon hebben willen springen, maar werd daarbij zelf gestoken. Zij zou dat zelf maar ternauwernood hebben overleefd.

Na de aanval op zijn ouders zou de zoon zichzelf hebben verwond met het mes en zich daarna uit het raam van de tweede verdieping van het huis hebben gegooid.

In samenwerking met indebuurt Arnhem