Volledig scherm
Melissa van den Berg als Motoko © PR

Arnhemse Melissa valt in de prijzen op WK als animeheldin

ARNHEM - De Arnhemse Melissa van den Berg is terug van een reisje naar Portugal met een derde plek op een wereldkampioenschap op zak.

In Lissabon mocht Van den Berg zich tijdens de Cosplay World Masters rekenen bij de beste drie deelnemers die in de huid kruipen van een fantasieheld of -heldin uit een (teken)film of strip. Dat is waar cosplay voor staat. En de World Masters zijn het wereldkampioenschap op dit terrein. 

Docent wordt Motoko 

Van den Berg, in het dagelijks leven eigenaar en docent van De Balletschool in sportcentrum Rijkerswoerd, viel in de prijzen met haar vertolking van Motoko, de protagonist van de bekende Japanse animé Ghost in the shell. Brazilië werd eerste, Polen behaalde een tweede plek. Er deden veertien landen mee.

De fantasiefiguur van Major Motoko Kusanagi werd twee jaar geleden nog bekender door de Amerikaanse remake met Scarlett Johansson in de hoofdrol. De cyborg, meer robot dan mens,  strijdt tegen een hacker die de ziel van mensen tracht te kraken.

Het kostuum dat Van den Berg aantrekt als ze zichzelf in Motoko omtovert, maakte ze helemaal zelf. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem