Volledig scherm
Tuinhuis van de Arnhemse ontwerper Floris Schoonderbeek in de tuin van Museum Voorlinden in Wassenaar. Als je het geschilderde gebak van Wayne Thiebaud hebt bewonderd, kun je hier voor het echte werk gaan. © PR

Arnhemse ontwerper verfraait tuin Museum Voorlinden Wassenaar

ARNHEM - De Arnhemse ontwerper en ondernemer Floris Schoonderbeek heeft tuinhuizen gemaakt voor de tuinen van Museum Voorlinden in Wassenaar. 

Daarmee levert hij een bijdrage aan de expositie van het werk van meesterschilder Wayne Thiebaud, die het museum voor de zomer heeft geprogrammeerd en die deze week opende.

Retrospectief

De Amerikaanse kunstenaar is beroemd om zijn schilderijen van taarten, ijsjes en hotdogs. Zo’n zestig werken van zijn hand, uit de jaren 1961 tot 2018, zijn tot en met 16 september in Wassenaar te zien, tijdens een retrospectief. De 97-jarige Thiebaud schildert overigens ook nu nog dagelijks.

In de houten paviljoentjes die Schoonderbeek voor het landgoed in Wassenaar ontwierp, kunnen bezoekers gebak eten dat op het werk van de schilder is geïnspireerd. 

Weltevree

De huisjes worden binnenkort opgenomen in de Weltevree-collectie waarvan Schoonderbeek, onder meer opgeleid aan kunstopleiding ArtEZ in Arnhem, de grondlegger is.

Onder dit label worden verschillende duurzame designproducten voor het buitenleven gemaakt, zoals tuinbanken, tuinstoelen, buitenovens en houtgestookte jacuzzi’s.

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem