De laatste prins en prinses carnaval van carnavalsvereniging De Tomaat
Volledig scherm
De laatste prins en prinses carnaval van carnavalsvereniging De Tomaat © Thomas a kempisschool

Arnhemse school stopt na zestig jaar met carnaval vieren

ARNHEM - De middelbare Thomas a Kempis school in Arnhem doekt na zestig jaar haar carnavalsvereniging op. Op 7 maart is het afscheidsfeest voor iedereen die ooit verbonden was met de carnavalsvereniging van de school. Daarna wordt  C.V. De Tomaat ontbonden. 

Een tanende belangstelling is de oorzaak. ,,De verscherpte alcoholmaatregelen en andere maatschappelijke ontwikkelingen hebben daar ongetwijfeld aan bijgedragen”, schrijft de carnavalsvereniging. Vooral oudere leerlingen van de school hadden geen interesse meer voor de carnavalsvereniging. 

 ,,Generaties leerlingen hebben hun al dan niet wankele carnavalsschreden gezet bij De Tomaat. Tientallen Prinsen en Prinsessen heeft De Tomaat voortgebracht, honderden leden van de hofhouding zijn actief geweest in de voorbereiding van de feesten en duizenden jongeren hebben uitbundig feest gevierd op het Thomas a Kempis.” Om dat te vieren wordt op  7 maart een afscheidsfeest gehouden. ‘Voor alle oud-Tomaten uiteraard in de Tomatenburcht op de Thomas a Kempislaan.’

Kaarten zijn verkrijgbaar via nowonlinetickets.nl

  1. Crisisteams regio Arnhem zetten alle zeilen bij voor steun aan zelfstandige ondernemers tijdens coronacrisis
    PREMIUM

    Crisis­teams regio Arnhem zetten alle zeilen bij voor steun aan zelfstandi­ge onderne­mers tijdens coronacri­sis

    ARNHEM - Bijna 5000 zelfstandige ondernemers in Arnhem en omringende gemeenten hebben via de gemeenten een aanvraag ingediend voor financiële ondersteuning tot aan het bestaansminimum. In Arnhem alleen gaat het om 2.500 zelfstandigen zonder personeel en kleine ondernemers met enkele personeelsleden. Crisisteams zetten alle zeilen bij om veel uitkeringen nog voor de Pasen uit te betalen.

In samenwerking met indebuurt Arnhem