Toen de Stockdagen nog in de Eusebius plaatsvonden.
Volledig scherm
Toen de Stockdagen nog in de Eusebius plaatsvonden. © Erik van 't Hullenaar

Arnhemse Stockdagen hebben Musis als nieuwe hoofdlocatie

ARNHEM - De Arnhemse Stockdagen veranderen deze zomer van hoofdlocatie. Niet de Eusebiuskerk maar concertgebouw Musis zal in juli onderdak bieden aan tientallen kramen met mode, design en cultuur van ontwerpers uit Arnhem en daarbuiten.

De Stockdagen kunnen deze zomer niet terecht in de kerk en of er een wintereditie zou komen, was onzeker, zegt Sophie Schijf, directeur van de Arnhemse Stockdagen.

Ze wil graag weer een zomereditie organiseren. De editie van 2019 was in november, aangezien de Eusebiuskerk in juni van dat jaar nog werd verbouwd.

Fashion+Design festival

Nu wil Schijf de Stockdagen toch weer laten samenvallen met het Fashion+Design festival Arnhem. Bij dat jaarlijks terugkerende stadsfestival in juni is in allerlei vormen mode, design, kunst en cultuur te zien. ,,Het evenement valt nu nog net binnen het festival.” Ze is blij dat Musis heeft toegezegd. Schijf kan er de aankomende drie jaar terecht met haar marktkramen. ,,Dat geeft voorlopig duidelijkheid en zekerheid voor beide partijen.”

Over een mogelijke wintereditie kan ze nog niet veel kwijt. Ze is wel bezig met plannen, maar het evenement zou dan mogelijk in een andere stad plaatsvinden.

De Stockdagen zijn komende zomer van 2 tot en met 5 juli. Ontwerpers en modewinkels uit Arnhem doen mee, maar ook ontwerpers uit andere steden sluiten aan. Ze verkopen tijdens het evenement hun oude en nieuwe selecties.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Crisisteams regio Arnhem zetten alle zeilen bij voor steun aan zelfstandige ondernemers tijdens coronacrisis
    PREMIUM

    Crisis­teams regio Arnhem zetten alle zeilen bij voor steun aan zelfstandi­ge onderne­mers tijdens coronacri­sis

    ARNHEM - Bijna 5000 zelfstandige ondernemers in Arnhem en omringende gemeenten hebben via de gemeenten een aanvraag ingediend voor financiële ondersteuning tot aan het bestaansminimum. In Arnhem alleen gaat het om 2.500 zelfstandigen zonder personeel en kleine ondernemers met enkele personeelsleden. Crisisteams zetten alle zeilen bij om veel uitkeringen nog voor de Pasen uit te betalen.

In samenwerking met indebuurt Arnhem