Archieffoto van de Stockdagen in de Eusebius.
Volledig scherm
Archieffoto van de Stockdagen in de Eusebius. © Erik van 't Hullenaar

Arnhemse Stockdagen verschoven naar november

ARNHEM -  De organisatie van de Arnhemse Stockdagen heeft besloten dat het evenement in juli niet doorgaat. Ze verschuiven het mode en design-evenement naar november.

De organisatie neemt het zekere voor het onzekere en geeft aan dat de stockdagen van 5 tot en met 8 november plaats zullen vinden. ,,Ik hoop dat tegen die tijd bijna alles weer mag,” aldus Sophie Schijf, directeur van de Arnhemse Stockdagen.

Geen risico

Schijf over de keuze om het evenement te verschuiven: ,,We kunnen het risico gewoon niet nemen in juli. Naast dat je niet weet welke maatregelen er dan wel of niet gelden, weet je ook niet of mensen dan überhaupt behoefte hebben aan een evenement. Ik kan me voorstellen dat mensen in juli nog te onzeker zijn om zich in ruimtes te begeven waar misschien honderd man rondloopt.”

Ook benoemt ze dat het op dit moment een ontzettende rottijd is voor de deelnemers van het evenement die allemaal ondernemer zijn. ,,Die zitten nu allemaal in een ontzettend onzekere periode. In november hebben zij hopelijk alles weer een beetje op de rit kunnen krijgen.”

Quote

Ik kan me voorstel­len dat mensen in juli nog te onzeker zijn om zich in drukke ruimtes te begeven

Sophie Schijf, Directeur Arnhemse Stockdagen

Weer even in Eusebius

Een nadeel is dat ze dan niet Musis als hoofdlocatie kunnen gebruiken. Daar hadden ze voor de aankomende drie jaar afspraken mee gemaakt. ,,In de zomer kunnen we daar wel terecht, maar in november is het hoogseizoen voor het theater. Dan is er geen plek voor een evenement als Stockdagen. We hebben nu afgesproken dat de drie jaar per 2021 ingaan.”

In november kunnen de Stockdagen nog een keer ‘oud en vertrouwd’ plaatsvinden in de Eusebiuskerk. Hier zullen verschillende designers, ontwerpers en kunstenaars uit binnen- en buitenland hun waren uitstallen en verkopen in verschillende stands.

In samenwerking met indebuurt Arnhem