Volledig scherm
Scène uit de telefilm 'Vind die domme trut en gooi haar in de rivier' uit 2017. © NPO

Arnhemse telefilm 'Domme trut' wint Amerikaanse prijs

VideoGREENWICH/ARNHEM - De telefilm 'Vind die domme trut en gooi haar in de rivier' heeft een Amerikaanse prijs in de wacht gesleept. De film van regisseur Ben Brand (geboren Arnhemmer) werd op het festival van Greenwich, Connecticut bekroond als beste titel in de competitie, melden de makers.

Het was niet de eerste prijs voor 'Domme trut'; eerder werd Brand in Noorwegen ook al bekroond als beste regisseur. In Warschau kreeg het coming-of-agedrama een speciale vermelding van de jury. De film draaide tot nu toe op meer dan tien buitenlandse festivals.

Puppies

De titel van de film verwijst naar de oproep die een aantal jaar geleden online in de Verenigde Staten werd gedaan nadat een filmpje was verschenen waarin een meisje puppies verdronk. 

Regisseur Ben Brand verplaatste dit gegeven naar Arnhem, waar de vader van Remco (15) en Lizzy (13) wat bijverdient met het illegaal verhandelen van honden. Wanneer Remco denkt stoer te zijn door een soortgelijk filmpje van Lizzy op YouTube te zetten, zijn de gevolgen niet te overzien.

Stadsblokken

De hoofdrollen worden gespeeld door Nino den Brave, Senna Fokke en Wim Opbrouck. De film, waarvoor in Arnhem onder meer opnamen werden gemaakt op Stadsblokken,  is nog te zien op NPO Start, de website waarop programma's van de NPO nog eens kunnen worden bekeken. Hieronder kunt u de trailer zien van de film.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem