Volledig scherm
Marinus van Driel, topman van HyGear in Arnhem. © Gerard Burgers

Arnhemse waterstofproducent HyGear zoekt miljoenen om te groeien

ARNHEM - HyGear, de Arnhemse producent van waterstofinstallaties, wil een bedrag van 5 miljoen euro ophalen via de NPEX. 

Via deze beurs voor mkb-bedrijven geeft het innovatieve Arnhemse bedrijf obligaties ter waarde van 1000 euro per stuk uit met een looptijd van zes jaar. Het kapitaal dat hier mee wordt vergaard, wil HyGear aanwenden om zijn groeiambities te versnellen. Het is de vierde keer dat het bedrijf via de NPEX geld ophaalt voor dat doel. 

Kleefse Waard

Het op Industriepark Kleefse Waard (IPKW) gevestigde HyGear maakt wereldwijd compacte installaties voor de productie en terugwinning van industriële gassen, zoals stikstof, zuurstof en waterstof. Het bedrijf boekt nu ook succes met het leveren van gassen uit installaties die zijn eigendom blijven. 

Het aantal servicecontracten met bedrijven die op deze manier van gas willen worden voorzien, overstijgt de verwachtingen. Daarom is eerder dan verwacht nieuwe werkkapitaal nodig. 

Waterstof voor transport

De vraag naar compacte waterstofinstallaties trekt ook aan. HyGear mikt niet meer alleen op de industrie, maar er is ook steeds meer vraag naar installaties voor waterstof die transport zonder schadelijke uitstoot mogelijk maken. 

HyGear is in 2002  opgericht door huidig CEO en aandeelhouder Marinus van Driel. Hij ziet waterstof als een belangrijk alternatief voor fossiele brandstoffen. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem