Arnhemse wijk Geitenkamp onthutst na overval op snackbar De Saks: ‘Dit kan zo niet langer’

videoARNHEM - Bewoners van de Arnhemse wijk Geitenkamp reageren onthutst op de overval op de vestiging van de befaamde Snackbar De Saks aan het Schuttersbergplein op vrijdagavond. ,,Dit is nu al de derde overval in een jaar tijd in de wijk”, vertelt een bewoonster in tranen. ,,Er moet hier echt wat aan gebeuren. Dit kan zo niet langer.”

Op de Facebook-pagina van Snackbar De Saks is om hulp gevraagd om uit te zien naar de twee overvallers. Het gaat om twee mannen die na de overval rond 21.20 uur vrijdag zijn weggerend zijn van het Schuttersbergplein in  de richting van de  jongerencentrum De Sperwer. Gehoopt wordt op ooggetuigen die iets hebben gezien of over beelden beschikken.

Donkere audi

Een vrouw is bij de overval gewond geraakt. De medewerkster van de snackbar zou volgens een getuige in haar rug geschopt zijn. Ze is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Volgens getuigen zouden de daders uiteindelijk in een donkere Audi zijn gestapt om weg te komen. Of ze iets hebben buitgemaakt, is niet duidelijk. 

Agenten hebben na de overval de omgeving afgezocht. Twee politiemannen hebben uitgebreid gesproken met de eigenaresse van de snackbar.

Politie bij de overvallen snackbar in Arnhem.
Volledig scherm
Politie bij de overvallen snackbar in Arnhem. © Jeffrey Slendebroek / Persbureau Heitink

Begrip in Arnhem

Volgens buurtbewoners is het derde overval in de wijk binnen een jaar tijd. Eerder werden de Coop op het Marktplein en een kapster aan het Schuttersbergplein overvallen.

Snackbar De Saks is een begrip in Arnhem. Befaamd is de frietkraam op de Weg achter Het Bos. De vestiging op de Schuttersbergplein is de tweede vestiging.

  1. Crisisteams regio Arnhem zetten alle zeilen bij voor steun aan zelfstandige ondernemers tijdens coronacrisis
    PREMIUM

    Crisis­teams regio Arnhem zetten alle zeilen bij voor steun aan zelfstandi­ge onderne­mers tijdens coronacri­sis

    ARNHEM - Bijna 5000 zelfstandige ondernemers in Arnhem en omringende gemeenten hebben via de gemeenten een aanvraag ingediend voor financiële ondersteuning tot aan het bestaansminimum. In Arnhem alleen gaat het om 2.500 zelfstandigen zonder personeel en kleine ondernemers met enkele personeelsleden. Crisisteams zetten alle zeilen bij om veel uitkeringen nog voor de Pasen uit te betalen.

In samenwerking met indebuurt Arnhem