Volledig scherm
Lain Barbier in actie. Foto: Eric van 't Hullenaar. © Erik van 't Hullenaar

Arnhemse zanger Lain Barbier niet bij laatste vier van The Voice Senior

ARNHEM - De 65-jarige Arnhemse zanger Lain Barbier is vrijdagavond uitgeschakeld in de halve finale van The Voice Senior van RTL4. Coach Angela Groothuizen besloot te kiezen voor de Dordtse zangeres Noble (71), die bij het programma eerder al faam had gemaakt dankzij een vertolking van een nummer van Amy Winehouse. 

 Barbier maakte indruk met zijn optreden, toch koos Groothuizen op advies van collega-coaches Marco Borsato en Ilse DeLange voor Noble die volgens hen net even authentieker overkomt dan Barbier. Maar volgens Borsato stegen zowel Barbier als Noble boven zichzelf uit. 

Schuurpapier

Borsato was onder de indruk van de stem van Barbier. ,,Alsof jij met schuurpapier langs je huig bent gegaan", aldus Borsato. Groothuizen vond het moeilijk een keus tussen de twee totaal verschillende halve finalisten te maken. ,,Dit snijdt mij door het hart."

Coach Gerard Joling adviseerde Groothuizen Lain Barbier mee te nemen naar de finale.  Er zijn volgens hem heel weinig zangers die kans zien de ene na de andere vibratie uit hun keel te toveren. ,,Lain doet dit op fantastische wijze."

Goed gevoel 

Lain Barbier was na afloop teleurgesteld. ,,Het ging zo lekker en ik had er een goed gevoel bij. Maar ja, Noble is een aparte verschijning en ik zat in het zwaarste team. Ik ben toch blij dat ik drie nummers heb kunnen zingen en dat ik zover ben gekomen."

Volledig scherm
Lain Barbier. Foto: Erik van 't Hullenaar. © Erik van 't Hullenaar
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem