Volledig scherm
Auto botst op trein in Velp. © Jean-Marc Regelink / Persbureau Heitink

Auto botst op een trein bij spoorwegovergang in Velp

updateVELP - Bij de spoorwegovergang op de Larensteinlaan in Velp is zondag rond 14.20 uur een auto in botsing gekomen met een trein. Daarbij is minimaal één gewonde gevallen, de bestuurder van de auto. Die is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. 

Brandweereenheden, meerdere ambulances en de traumahelikopter rukten uit voor hulpverlening.

Volgens getuigen kwam de kleine personenauto een heuveltje bij de spoorwegovergang niet helemaal op en viel het voertuig stil op de rails. De politie kon dit echter zondag nog niet bevestigen. Toen de spoorbomen naar beneden gingen voor een aankomende trein, zou de auto nog op het spoor hebben gestaan. Het voertuig zou vervolgens zijn aangereden door de trein. 

De bestuurder van de auto is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, een andere passagier kwam met de schrik vrij.

'Verschrikkelijk hoekje'

Suzanne Hol en Gerrit Padding stonden na het ongeval geschokt toe te kijken. Hol noemt de overgang een 'verschrikkelijk hoekje', omdat er regelmatig ongelukken gebeuren. Ze kan zich nog goed die keer herinneren dat iemand in een scootmobiel hier vast kwam te zitten. Ze vindt het hoog tijd dat hier iets aan de veiligheid wordt gedaan. Volgens Padding moeten een paar 'knappe koppen' maar eens een oplossing bedenken.

Aan de overkant zit supermarkt Lidl. Je mag vanaf de parkeerplaats daar niet afslaan naar het spoor, vertellen de twee. Toch doen veel automobilisten dat wel. Belachelijk vindt Padding dat. ,,Het zal je wat extra benzine kosten als je moet omrijden’’, klinkt het sarcastisch.

Vervangend vervoer

Bij de aanrijding in Velp sneuvelde een van de spoorbomen en de complete lichtinstallatie die daar aan vast zat. De intercity die vanuit Arnhem onderweg was naar Dieren stond enige tijd half op het spoor. 

Treinmaatschappij NS heeft vervangend vervoer geregeld voor de passagiers die in de trein zaten. Het treinverkeer tussen Arnhem en Dieren lag enige tijd stil.

Volledig scherm
Een trein is in botsing gekomen met een autobestuurder in Velp. © Jean-Marc Regelink / Persbureau Heitink
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem