Volledig scherm
De elektriciteitskasten op de hoek Rijksweg-West/Brinksestraat in Elden die donderdagavond door een automobilist werden geramd. © DG

Auto rijdt met hoge snelheid elektriciteitskast in Elden in puin

ARNHEM - Een nog onbekende automobilist heeft donderdagavond rond 22.00 uur, mogelijk tijdens een achtervolging, twee elektriciteitskasten op de Rijksweg-West in Elden geramd. Een van de kasten werd bij de aanrijding op de hoek van de Brinksestraat volledig vernield.

Volgens getuigen wilden twee automobilisten met hoge snelheid de Brinksestraat in rijden, maar sloeg de eerste bestuurder bruusk rechtsaf de Rijksweg-West in.

De eerste auto reed daarbij over het trottoir en kon de kastjes nog net ontwijken. 

Straatverlichting valt uit

Het tweede voertuig, een bestelbusje, reed er vol op in, zegt een geschrokken getuige: ,,We stonden voor het Dorpshuis op de hoek toen het gebeurde. Een paar seconden later en wij hadden op de plek van het ongeluk gelopen.”

Na de botsing reed ook de tweede automobilist in hoog tempo weg in zuidelijke richting.

Als gevolg van de aanrijding viel de straatverlichting op de Rijksweg-West en de Brink (het Eldense dorpsplein) uit. Netbeheerder Liander heeft nog donderdagavond noodmaatregelen genomen en hekken geplaatst om ongelukken met blootliggende kabels te voorkomen. 

Het ene kastje is een zogenoemde 'laagspanningskast’ van Liander, de andere is van de gemeente en regelt de straatverlichting. Netwerkbeheerder Liander schat dat de schade zeker enkele duizenden euro’s bedraagt. In de loop van de volgende week zal er een nieuwe kast worden geplaatst.

Volledig scherm
De elektriciteitskasten op de hoek Rijksweg-West/Brinksestraat in Elden die donderdagavond door een automobilist werden geramd. © DG


De politie heeft de zaak in onderzoek, maar kan nog geen nadere mededelingen doen, zegt een woordvoerder.

Weet jij meer over dit nieuwsitem? Help de verslaggever!

 WhatsApp ons!

Stuur een bericht op 06-13322268. Mailen kan ook, naar: online@gelderlander.nl

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem