De Diependalselaan in park Mariënwaard, waar hond Sara werd aangereden is.
Volledig scherm
PREMIUM
De Diependalselaan in park Mariënwaard, waar hond Sara werd aangereden is. © Gerard Burgers

Auto rijdt met volle vaart hond Saartje dood op verboden bospad: ‘Ik heb het beeld nog steeds op mijn netvlies’

ARNHEM - In vliegende vaart reed een blauwe auto over het bospad in Landgoed Mariëndaal over het pootje van Sara. ,,In mijn naïviteit dacht ik: gelukkig ze leeft nog. Maar het was zo'n complexe breuk dat de dierenarts haar heeft laten inslapen", zegt Tilly Boogert (80) nog hevig ontdaan.    

Blonde chihuahua Sara werd op Landgoed Mariëndaal doodgereden door een automobilist die illegaal door het bos jakkerde. Op de achtergrond Lotje.
Volledig scherm
Blonde chihuahua Sara werd op Landgoed Mariëndaal doodgereden door een automobilist die illegaal door het bos jakkerde. Op de achtergrond Lotje. © Eigen foto

Een heerlijk wandeling door het bosrijke, Arnhemse Landgoed Mariëndaal eindigde voor Tilly Boogert in een drama. Of zoals het ze het zelf omschrijft: een hororfilm. ,,Ik heb nog steeds de beelden van die autowielen die Sara raken op mijn netvlies. Die auto reed veel te hard en ook nog eens op een wandelpad dat verboden is voor auto's.”

De middag was mooi begonnen met een lange boswandeling met haar vriendin Fem. Normaal gesproken liet ze haar chihuahua's Saartje en Lotje uit in de directe omgeving. ,,Via de Nextdoor-app kwam er een oproep om in deze corona-tijd samen met mensen uit de buurt te gaan wandelen. Niet dat ik eenzaam ben, mijn dochter woont in de buurt, maar het is toch ook wel eens fijn om niet alleen op haar aangewezen te zijn.”

Quote

Het is te gevaarlijk om Sara en Lotje los te laten lopen. In Mariëndaal hebben ze de ruimte en kunnen ze hun gang gaan.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem