Bart van den Berg (l) en Ben Geerdink (r) heffen het glas op de eerste paal van de Velpercampus in Arnhem.
Volledig scherm
Bart van den Berg (l) en Ben Geerdink (r) heffen het glas op de eerste paal van de Velpercampus in Arnhem. © PR

Bescheiden ceremonie rond eerste paal Velpercampus voor mbo in Arnhem

ARNHEM - Met het boren van de eerste paal is dinsdag het startsein gegeven voor de Velpercampus in Arnhem. 

Van de 12.000 studenten van ROC Rijn IJssel gaat op deze locatie op het voormalige Akzo-terrein aan de Velperweg circa een kwart mbo-onderwijs volgen. Het gaat om studenten van Techniek & ICT, Creatieve Industrie en de Internationale schakelklas.

Aftrap in kleine kring

De eerste paal werd geboord in het bijzijn van voorzitter Ben Geerdink van het college van bestuur van Rijn IJssel en hoofduitvoerder Bart van den Berg van van bouw- en installatiebedrijf BINX Smartility uit Groenlo. De gebeurtenis had in kleine kring plaats vanwege het coronavirus.  

Met de paal is de grondslag gelegd voor het gebouw Tech Plaza, waar straks alle studenten van techniek, ICT en laboratorium worden gehuisvest. Als alles volgens plan verloopt, wordt het gebouw in mei volgend jaar opgeleverd en kunnen de studenten er na de zomer van 2021 intrekken. 

Het Groenlose bouwbedrijf renoveert een bestaand pand en maken dat geschikt voor het onderwijs van Rijn IJssel. Daarnaast vindt er nieuwbouw plaats. 

Hoge toren

Tech Plaza is het eerste te realiseren onderdeel van de Velpercampus. Er is straks ook een gebouw voor de studenten van de Internationale Schakelklas. De studenten van het cluster Creatieve Industrie trekken in de hoge toren op het terrein en in het naastgelegen witte gebouw. Daar komen ook alle medewerkers van de stafdiensten en het college van bestuur van de mbo-school.  

Het terrein aan de Velperweg is sinds 2012 eigendom van PingProperties. Het industrieterrein beslaat 13,1 hectare, met circa 70.000 vierkante meter kantoor- en laboratoriumgebouwen. Tot voor kort had het gebied alleen een werkfunctie. 

Door de komst van Rijn IJssel wordt onderwijs toegevoegd. Het instituut stoot in verband met de ingebruikname van het terrein een deel van zijn meer dan twintig huidige gebouwen in Arnhem en omgeving af.

In samenwerking met indebuurt Arnhem