Volledig scherm
PREMIUM
Mauri Wolff bij de overweg op de Nordlaan. Fietsers op de Zuider Parallelweg zullen hier nooit voorrang krijgen. © Gerard Burgers

Bewoners Zuider Parallelweg in Velp verzetten zich tegen aanleg fietspad HAN-Larenstein

VELP/ ARNHEM - De aanleg van het fietspad HAN-Larenstein is onnodig en leidt te gemakkelijk tot een keuze voor de Zuider Parallelweg in Velp als tracé voor de snelfietsroute Arnhem-Dieren.

Dat zegt Velpenaar Mauri Wolff, die zich samen met een groot aantal bewoners van de Zuider Parallelweg tegen de komst van de snelfietsroute door hun straat verzet. 

Woensdagavond hebben hij en straatgenoot Jan Otten in de Rhedense gemeenteraad geprotesteerd tegen het plan een fietspad aan te leggen tussen de campussen van de Hogeschool Arnhem-Nijmegen in Arnhem en de Hogeschool Van Hall Larenstein in Velp. Dat pad, dat een project is van de gemeenten Arnhem en Rheden, zal aansluiten op de Zuider Parallelweg. Het zal lopen, als het er komt, vanaf Over het Lange Water in Arnhem langs het spoor en tuincentrum Intratuin over het landgoed Larenstein naar de Velpse Zuider Parallelweg. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem