Volledig scherm
PREMIUM
Ter ere van de Week van de Alfabetisering wordt een project in de wijk Geitenkamp op ludieke wijze 'gestart'. Met een Ernemse bingo wordt aandacht gevraagd voor laaggeletterdheid in Arnhem. In beeld presentator Wim Hilgeman. © Rolf Hensel

Bingo op z’n Ernems om aandacht te vragen voor laaggeletterdheid

ARNHEM - Hoewel de geletterdheid in Arnhem boven het landelijk gemiddelde ligt, blijven sommige inwoners moeite houden met lezen, schrijven en rekenen. Voor deze mensen wordt aandacht gevraagd in de ‘Week van de Alfabetisering’.

Laaggeletterdheid in Arnhem

Het aantal laaggeletterden in Arnhem ligt tussen de 7.900 en 10.300 mensen. Dit blijkt uit onderzoek van de Stichting Lezen en Schrijven. Het onderzoek is gedaan onder 105.000 inwoners in een leeftijd tussen de 15 en 65 jaar. Laaggeletterden worden in Arnhem bijgestaan door het Kernteam Laaggeletterdheid dat bestaat uit Rozet, ROC Rijn IJssel, Rijnstad, Stichting Pas en Stichting Lezen en Schrijven.

Een echte Ernemse bingo. Daarmee werd dinsdag in buurthuis De Beijer, in de Arnhemse wijk Geitenkamp, het project ‘Post in de Beijer’ afgetrapt. Een bingo in dialect en met letters in plaats van getallen. Met de letters kunnen woorden worden gemaakt.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem