Hans Nieuwenburg plaatst de zoveelste bestelling in zijn bestelwagen.
Volledig scherm
Hans Nieuwenburg plaatst de zoveelste bestelling in zijn bestelwagen. © Gerard Burgers

Bioboer uit Spankeren komt met zijn busje bij je langs, net als Appie

SPANKEREN - Boer aan huis. Zo zou je het nieuwe concept van bioboer Hans Nieuwenburg uit Spankeren kunnen noemen. Hij brengt zijn spullen voortaan bij je thuis. Aanleiding is de coronacrisis: niet iedereen durft nog bij hem langs te komen op de boerderij.

,,We hebben veel vaste klanten, maar sommigen willen nu thuis blijven, met het oog op het coronavirus”, zegt Nieuwenburg. ,,Ze zijn ziek, oud of hebben een lage weerstand. Dan is het fijn dat de boodschappen bij je thuis komen, zoals vroeger.

Een website met hoopjes vlees

In de webshop op Nieuweburgs webshop kun je je spullen bestellen, net als bij je eigen supermarkt. Het is een aandoenlijk gezicht op de site: al die hoopjes gehakt, metworsten en biefstukken keurig op een rij. Net als op de site van Albert Heijn, maar dan zonder plastic bakje eronder. 

Even klikken en je twee entrecootjes vallen in je virtuele winkelwagentje. Is je bestelling klaar, dan stuurt de familie Nieuwenburg je een Tikkie en kun je, na betaling, je producten tegemoet zien. Zoals je de Picknick of Albert Heijn langs laat komen. De producten worden voor je deur neergezet.

Quote

Als wij geen tijd hebben, dan heeft onze zoon Youri van achttien het wel

Hans Nieuwenburg

Hans Nieuwenburg en zijn vrouw Tanja hebben Jerseykoeien, waarvan ze biefstukken, metworsten en gehakt laten maken. Van hun eigen land hebben ze graan, waar meel van wordt gefabriceerd. Dan hebben ze ook nog melk, die je rauw bij hen mag kopen, maar die ze in een ambachtelijk kaasfabriekje in Noord-Limburg ook laten omvormen tot delicieuze kazen.

Nieuwenburg: ,,We verkopen ook spullen van collega-bioboeren. Kijk hier Kemper Kip, varkensvlees van de Laan van Wisch en muesli van de Vrienden van Velhorst.”

Ook drie collegaboeren hebben nu een webshop en leveren aan huis

Ook Nieuwenburgs collega-bioboeren Henk Velders uit Drempt, Gerjo Koskamp uit Halle en Arjen van Buuren uit Almen hebben nu zo’n website. Gevieren hebben ze het plan voor levering aan huis uitgedacht.  

Het is niet dat ze een slaatje hopen te slaan uit de lege schappen die je momenteel in de supermarkten ziet. Maar wellicht dat consumenten toch hun gedachten eens laten gaan over vanzelfsprekend lijkende producten als kaas, brood en vlees. Dat bewustzijn (en een online-bestelling) is de bioboeren heel wat waard. 

Zoon Youri brengt ook spullen rond

Het rondbrengen van waren komt boven op de drukke werkzaamheden die er in deze tijd altijd zijn op de boerderij. ,,Toch maken we altijd tijd om onze producten te bezorgen”, zegt Nieuwenburg. ,,En als wij geen tijd hebben, dan heeft onze zoon Youri van achttien het wel. Hij kan nu niet naar school, maar kan wel auto rijden. Hij is een prima bezorger.”

Lees alle verhalen over corona in Arnhem en omstreken in ons dossier. 

In samenwerking met indebuurt Arnhem