Volledig scherm
PREMIUM
Tonnie van den Herik (met hoedje) te midden van enkele van haar vrijwilligers en de beide initiatiefnemers van Sama Sama: Saskia Kraaijeveld (derde van rechts) en Shirley Jonathans (tweede van rechts). © Gerard Burgers

Blij met nieuwe plek voor daklozenopvang

ARNHEM - Tonnie van den Herik weet van geen ophouden. 75 is ze en een pijnlijke rug speelt haar parten, maar haar daklozen kan ze niet loslaten. ,,Omdat ik van ze hou”, is haar antwoord op de vraag waarom ze zich iedere zondagmiddag over hen ontfermt. ,,En ik zal sterven in het harnas”, voegt ze er strijdbaar aan toe.

Zondagmiddag betrok Van den Herik met haar daklozenopvang FC Lauwersgracht een nieuw onderkomen in Malburgen-Oost: de ontmoetingsruimte van het voormalige verzorgingshuis De Akkerwinde, die nu wordt beheerd door stichting in oprichting Sama Sama.

Noodgedwongen verhuizing

Het gaat om een noodgedwongen verhuizing van de daklozenopvang. De kerk van de Parkstraatgemeente aan de Kastanjelaan in Arnhem-Noord was tot voor kort het onderkomen van FC Lauwersgracht. De geloofsgemeenschap kon echter niet langer garanderen dat Van den Herik en haar daklozen er iedere zondagmiddag terecht konden, terwijl volgens Van den Herik continuïteit voor de doelgroep juist zo belangrijk is.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem