Volledig scherm
PREMIUM
Rumbonen inpakken bij Lonka in Dieren in 1955. Foto uit boek Nijver Dieren. © Archief Frans Nas

Boek over bedrijvigheid in Dieren-Noord

DIEREN - Het boek had er al in 2007 moeten zijn, maar het duurde ruim tien jaar langer dan gepland. Nu is het er: deel 2 van ‘Nijver Dieren’. Ging het eerste deel over ‘Een eeuw handel, ambachten, middenstand en nijverheid in Dieren-Zuid’, deel 2 neemt Dieren-Noord onder de loep.

Wim van den Beukel van de Oudheidkundige Kring Rheden-Rozendaal legt uit waardoor die vertraging ontstond. ,,In 2006 exposeerden we het materiaal dat we hadden verzameld over Dieren-Noord. Daarvoor was toen heel veel belangstelling. Veel Dierenaren zorgden toen voor nog meer materiaal. Uiteindelijk waren het 14 bananendozen vol. De verwerking kostte veel tijd. Ook het afhaken van een van de schrijvers, Harrie Wegman, die inmiddels is overleden, leverde vertraging op. Bovendien kon Frans Nas, de andere auteur, om gezondheidsredenen de laatste jaren ook niet veel meer betekenen.”

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Schietpartij in Utrecht werpt schaduw over Arnhemse pensioenstaking: ‘Actie voeren zou heel ongepast zijn’
    PREMIUM
    video

    Schietpar­tij in Utrecht werpt schaduw over Arnhemse pensioen­sta­king: ‘Actie voeren zou heel ongepast zijn’

    ARNHEM - Arnhem had maandag de stakingshoofdstad van Oost-Nederland moeten worden. Het treinverkeer bij Arnhem Centraal lag vroeg in de ochtend al plat en voor het provinciehuis stond een grote bijeenkomst met 1.500 man gepland om actie te voeren voor een ‘goed pensioen’. Door een schietpartij in een tram in Utrecht met een vreselijke afloop waren de gedachten van veel stakers compleet ergens anders.

In samenwerking met indebuurt Arnhem