Impressie van de nieuwe energieneutrale woningen in 't Haegendal die worden gebouwd aan de Hogenkampseweg in Renkum.
Volledig scherm
Impressie van de nieuwe energieneutrale woningen in 't Haegendal die worden gebouwd aan de Hogenkampseweg in Renkum. © Giesbers Ontwikkelen en Bouwen

Bouw energieneutrale woningen ’t Haegendal in Renkum gaat van start

RENKUM - Giesbers Ontwikkelen en Bouwen uit Wijchen is gestart met de voorbereidingen voor de bouw van 15 energieneutrale huizen in ’t Haegendal aan de Hogenkampseweg in Renkum. Daarvoor is een veertigtal bomen gerooid.

Nog deze maand wil Giesbers daadwerkelijk met de bouw beginnen. Eind dit jaar moeten de 14 twee-onder-een-kap-woningen en het vrijstaande huis in het plan klaar zijn. Alle zogenoemde ‘nul-op-de-meterwoningen’ zijn sinds december vorig jaar verkocht.

In de 15 woningen worden diverse snufjes en vindingen toegepast die leiden tot een lager energiegebruik en dus tot lagere woonlasten. De huizen worden geïsoleerd en worden voorzien van zonnepanelen, warmtepompen en vloerverwarming. Het ventilatiesysteem wint warmte terug, hemelwater verdwijnt in de tuin.

Renkum ziet projecten als ’t Haegendal als een bijdrage aan de ambitie om in 2040 een klimaatneutrale gemeente te zijn. Bovendien draagt het bouwproject bij aan het vervullen van de regionale vraag naar huisvesting.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem