Bram van de Worp was jaren lang als voorzitter actief bij de intocht van Sinterklaas. Hij is afgelopen vrijdag op 76-jarige leeftijd overleden.
Volledig scherm
Bram van de Worp was jaren lang als voorzitter actief bij de intocht van Sinterklaas. Hij is afgelopen vrijdag op 76-jarige leeftijd overleden. © ROLF HENSEL

Bram van de Worp, de man achter Sinterklaas in Arnhem, overleden

ARNHEM - In zijn woonplaats Arnhem is afgelopen vrijdag Bram van de Worp overleden. Van de Worp (76) was als voorzitter van de Stichting Die Blide Incomst van Sinterniclaesz jaren lang de drijvende kracht achter de aankomst van Sinterklaas in de Gelderse hoofdstad. 

0 reacties

 1. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

 1. Explainer: Dit is waarom de Britse coronavariant alle alarmbellen af laat gaan
  Play

  Explainer: Dit is waarom de Britse coronavari­ant alle alarmbel­len af laat gaan

 2. Wilders en Rutte botsen om avondklok: 'Doe het nou niet!'
  Play

  Wilders en Rutte botsen om avondklok: 'Doe het nou niet!'