Volledig scherm
Ballonnen bij de feestelijke opening van backWerk in Arnhem. © DG

Broodjeszaak backWERK Arnhem moet na één dag alweer op slot: ‘We balen enorm’

updateARNHEM - Zelfbedieningsbakker backWERK opende donderdag met feestelijk vertoon een nieuwe vestiging in de Arnhemse binnenstad, maar heeft die noodgedwongen al weer moeten sluiten. 

Volledig scherm
backWERK mag in Arnhem nog geen broodjes verkopen. © DG

Er is een probleem met de vergunningen, meldt een briefje op de deur. Mogelijk blijft de broodjeszaak nog weken dicht.

backWERK meldt een ‘tijdelijk probleem met onze vergunning’, waardoor het Arnhemse filiaal ‘helaas nog niet open mag’.

De onderneming verwacht ‘binnen enkele weken’ weer broodjes te kunnen gaan verkopen vanuit de winkel op de hoek van de Looierstraat en de Roggestraat in Arnhem.

De opening van de zaak baarde donderdag al opzien bij collega-broodjeszaken in het Arnhemse stadshart. Daar waren ze not amused over de reclame die backWERK bij ze voor deur op straat had gespoten om de opening aan te kondigen. Het bedrijf maakte excuses voor die actie.

Quote

Heel vervelend dat we onze klanten nu niet kunnen ontvangen.

Dick de Vilder, manager backWERK

‘Dat mag niet’

,,We hadden voor backWERK nog geen exploitatievergunning afgegeven”, reageert een woordvoerder van de gemeente. ,,Maar de zaak was al open. Dat mag niet.”

Managing director Dick de Vilder van de keten van zelfbedieningsbakkers verwijt de gemeente niets. ,,De franchisenemer had niet alle juiste papieren aangeleverd. Ik noem het een menselijke fout, voortkomend uit onervarenheid.’’

Volgens hem is inmiddels alles aangeleverd wat nodig is. ,,De gemeente behandelt het voortvarend. We hopen op korte termijn weer open te kunnen. Maar we balen enorm natuurlijk. Het is heel vervelend dat we onze klanten nu niet kunnen ontvangen.”

Het bedrijf heeft massaal bonnen met kortingen in de regio verspreid. ,,Die blijven geldig”, benadrukt De Vilder.

De Efteling, heel lastig

backWerk heeft grote ambities voor dit 2019. ,,Eind dit jaar hopen we de 32ste zaak te hebben geopend”, vertelt De Vilder. ,,Binnenkort volgt Breda, later Groningen, Venlo en Emmen. Apeldoorn ook wellicht.”

In het verleden heeft De Vilder al eens geopperd dat er er plek is voor 120 zaken van de keten in Nederland. Hij noemt dat nu een ideaal. ,,Maar als we het over idealen hebben, wil ik dat we ook drie keer op Schiphol komen te zitten en bij De Efteling. Maar dat is heel lastig.”

Weet jij meer over dit nieuwsitem? Help de verslaggever!

 WhatsApp ons!

Stuur een bericht op 06-13322268. Mailen kan ook, naar: online@gelderlander.nl

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem