De ketting die werd buitgemaakt in Velp.
Volledig scherm
De ketting die werd buitgemaakt in Velp. © Opsporing Verzocht

Brute overval op bejaarde vrouwen (81 en 94) in Velp en Dieren opnieuw in Opsporing Verzocht

VideoVELP/ DIEREN - De overval op twee bejaarde vrouwen (81 en 94) in Velp en Dieren komt dinsdagavond opnieuw in het programma Opsporing Verzocht. Na de vorige uitzending op 4 februari over de brute overvallen waarbij gouden kettingen op de slachtoffers werden buitgemaakt, zijn vijf tips binnengekomen.

De politie hoopt nog steeds meer informatie te krijgen over de dader of daders. Een spoor zijn de gouden kettingen. De verkoop daarvan brengt mogelijk ook de identiteit van de overvaller aan het licht.

Omdat de politie vermoedt dat de daders snel van de buit af willen behandelen ze de overval al snel na de overvallen in het tv-programma.

Bloeduitstorting

Op 22 januari belde een man om 18.30 uur aan bij een woning aan de Bankertlaan in Velp. De man vroeg om een glaasje water en rukte vervolgens de ketting van de hals van de vrouw. 

31 januari gebeurde een soortgelijke overval in de Schimmelpennincklaan in Dieren. Hier stond de dader plots bij de oude vrouw in de keuken en rukte de ketting van haar hals. Het tv-programma Opsporing Verzocht liet daarbij een foto zien waarop duidelijk te zien was dat de vrouw een enorme bloeduitstorting onder haar kin had opgelopen. De vrouw kwam ook ten val.

In samenwerking met indebuurt Arnhem