Volledig scherm
De voorbereidingen voor de nieuw aan te leggen A15 zijn al begonnen. © Jan Ruland van den Brink

CDA en SGP zeer bezorgd over gevolgen van uitspraak Europees Hof voor A15 en A30

ARNHEM - Het CDA en de SGP in Gelderland zijn zeer bezorgd over de uitspraak van het Europees Hof van Justitie over het Nederlandse stikstofuitstoot. Ze voorzien dat belangrijke wegenprojecten als de verlenging van de A15 en de verbetering van de aansluiting tussen A1 en A30 (Ede-Barneveld) bij Barneveld voorlopig niet door kunnen gaan. 

Het Europees Hof oordeelde gisteren dat Nederland te weinig doet om de stikstofuitstoot terug te brengen. CDA-Statenlid Engelina van Steenbrugge verwacht nu dat de verlening van vergunningen per direct wordt stopgezet.

Dat heeft grote gevolgen voor de landbouw, de industrie en bouwprojecten. Van Steenbrugge: ,,Alles waar een stikstofemissie aan zit, gaat hiermee on hold. Dat kan gaan betekenen dat de doortrekking van de A15, de aansluiting A1, de A30 of de aanpak van knooppunt Hoevelaken worden stopgezet. Maar het kan ook flinke consequenties hebben op diverse inpassingsplannen nabij Natura 2000 gebieden die in de afrondende fase zitten of op bouwprojecten waar men al jaren mee bezig is om die te realiseren zoals het World Food Center in Ede.’’ 

CDA en SGP hebben Gedeputeerde Staten van Gelderland gevraagd om snel in beeld te brengen wat de precieze gevolgen van de uitspraak zijn. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem