Chaos op A12 bij Arnhem door auto die vrachtwagen ramt: 16 kilometer file

VIDEOARNHEM - Een ongeval met een vrachtwagen zorgt dinsdag in de avondspits voor chaos op de snelweg A12 bij Ede en Arnhem. Kort voor het begin van de spits reed een personenauto op de vluchtstrook naast de uitvoegstrook richting de A50 naar Nijmegen in op een stilstaande truck. Daarbij ramde de bestuurder ook een motor van een weginspecteur van Rijkswaterstaat.

De chauffeur van de vrachtwagen lag op het moment van de aanrijding onder de vrachtwagen ter reparatie van zijn wagen.

De bestuurder van de personenauto raakte gewond en is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Zowel de chauffeur van de vrachtwagen als de motorrijder van Rijkswaterstaat kwamen met de schrik vrij. De schade aan de voertuigen is erg groot en zeker de motor en de auto worden weggesleept. 

Zeer drukke spits

Volledig scherm
De auto na de botsing op de A12 bij Arnhem. © Tom Huysman / Persbureau Heitink

De rechterrijstrook werd lange tijd afgesloten. Er ontstond flinke file richting Arnhem, Nijmegen en Apeldoorn, maar ook in de tegenovergestelde richting van het knooppunt Velperbroek ten oosten van Arnhem. Rond 17.45 uur had die volgens Rijkswaterstaat een lengte van 16 kilometer. Er werd enige tijd een omleiding ingesteld. De weg werd rond 18.00 uur weer vrijgegeven waarna de file begon af te nemen. 

De avondspits is sowieso erg druk. Volgens Rijkswaterstaat is het de op een na drukste van het jaar met een totale filelengte van meer dan 450 kilometer. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem