Volledig scherm
Merle van der Lijke met haar harp. © Gerard Burgers

Concert van talentvolle zussen in de Oude Jan in Velp

VELP - De muzikale zussen Merle (14) en Sarah (13) van der Lijke uit De Steeg geven zondag 20 oktober vanaf 15.30 uur in het Romaanse kerkje de Oude Jan in Velp een bijzonder concert. 

Merle van der Lijke speelt harp. Ze werd op haar elfde eerste bij de basisschooleditie van het Prinses Christina Concours. Vervolgens mocht ze meedoen aan het Kinderprinsengrachtconcert in Amsterdam. Afgelopen voorjaar werd ze, in haar leeftijdscategorie, tweede tijdens de nationale finale van het Prinses Christina Concours. 

Sarah van der Lijke speelt fluit. Ze werd op haar elfde eerste op een gerenommeerd internationaal fluitconcours. Ook zij trad al op tijdens het Kinderprinsengrachtconcert. Afgelopen zomer nam ze deel aan de Internationale Zomeracademie voor veelbelovende fluitisten. 

Zussen mountainbiken ook graag

Voor hun optreden in De Oude Jan maakten de zussen, die ook graag mountainbiken, een keuze uit muziekstukken uit Frankrijk, Japan, Denemarken en Oostenrijk. Ze spelen solo en samen composities van onder meer Berlioz, Nielsen, Von Gluck en Debussy.

Volledig scherm
Sarah van der Lijke met haar dwarsfluit. © Gerard Burgers

De Oude Jan bevindt zich aan de Kerkstraat 56 in Velp. De entree voor het concert bedraagt 12 euro, inclusief een glas wijn of fris na afloop. Kaartverkoop vanaf 15.00 uur ter plaatse of voorverkoop bij boekhandel Jansen & de Feijter aan de Emmastraat 6 in Velp.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem