Het ziekenhuis Rijnstate, waar eerder een spandoek hing om zorgpersoneel in coronatijd te bedanken.
Volledig scherm
Het ziekenhuis Rijnstate, waar eerder een spandoek hing om zorgpersoneel in coronatijd te bedanken. © Foto Vitesse

Coronapatiënten Rijnstate mogen geen bezoek meer ontvangen

ARNHEM - Patiënten die besmet zijn met het coronavirus en in ziekenhuis Rijnstate in Arnhem liggen, mogen geen bezoek meer ontvangen. Dat heeft het ziekenhuis donderdag bekendgemaakt. 

De maatregel is vandaag meteen al ingegaan. Door coronapatiënten geen bezoek te laten ontvangen, hoopt het ziekenhuis de kans op besmetting verder te verkleinen. 

‘We vinden het vreselijk dat we deze ingrijpende maatregel moeten nemen, maar we doen dit om de kans op besmetting te verkleinen', schrijft Rijnstate op Facebook. Het ziekenhuis volgt met deze regel het RIVM. De regel van het instituut is dat naasten van patiënten die (mogelijk) het coronavirus hebben in thuisquarantaine moeten blijven. 

Enkele weken geleden werden de bezoektijden voor coronapatiënten nog beperkt. Zo mochten zij eerdernog maar één keer per dag één bezoeker ontvangen, tussen 19.00 en 20.00 uur. 

Ook maatregelen op andere afdelingen

De patiënten die besmet zijn met het coronavirus, liggen al op een aparte afdeling. Ook op andere afdelingen zijn maatregelen, vanwege het virus. Zo worden op de intensive care in overleg met de familie afspraken gemaakt over bezoek, mag op de kraamafdeling één bezoeker per persoon per dag komen en zijn op de afdeling kindergeneeskunde en neonatologie alleen de ouders welkom. 

In samenwerking met indebuurt Arnhem