Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/iStockphoto

Criminelen verdienen grof geld met illegale hondengevechten

In Nederland wordt op kleine schaal grof geld verdiend met illegale hondengevechten. Deze hondengevechten, waarbij honden elkaar op leven en dood bevechten, vormen een populaire ontmoetingsplaats voor criminelen. Zij regelen er hun drugszaken. 

Dit blijkt uit een onderzoek van de Koninklijke Hondenbescherming, dat is uitgevoerd door Bureau Beke uit Arnhem en de Universiteit Utrecht. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Arnhems Oorlogsmuseum 40-45 stelt vragen rond ‘goed en fout’ in de oorlog
    PREMIUM
    VIDEO

    Arnhems Oorlogsmu­se­um 40-45 stelt vragen rond ‘goed en fout’ in de oorlog

    ARNHEM Het Arnhems Oorlogmuseum 40-45 waagt zich aan een expositie vol vraagtekens over goed en fout in oorlogstijd. ,,We hebben veel te vaak te snel ons oordeel klaar", benadrukt Eef Peeters, die al 25 jaar het markante museum aan de Kemperbergerweg leidt. ,,Om het beeld te nuanceren heb ik een tentoonstelling ingericht rond acht mensen die als 'fout’werden bestempeld. Om te laten zien dat het genuanceerder lag. Met veel grijs in plaats van zwart en wit. Het zijn niet allemaal oorlogsmisdadigers.”

In samenwerking met indebuurt Arnhem