Volledig scherm
PREMIUM
Cristiano met de blikjes waarmee hij zijn reis naar Angola bekostigde. © Erik van 't Hullenaar

Cristiano uit Arnhem zamelde blikjes in om zijn vader in Angola te zien

ARNHEM - Twee was Cristiano Machado (12), toen hij zijn vader voor het laatst zag. Nu, tien jaar later, komt daar als het goed is verandering in. Samen met zijn moeder vertrekt hij naar Angola, om hem op te zoeken. Een deel van het geld voor die dure reis harkte hij zelf bij elkaar, door blikjes in te zamelen.

Cristiano laat een foto zien: hij als baby van vijf maanden in de armen van zijn vader. Toen hij twee was, gingen moeder Rebecca Schut (40) en de vader van Cristiano uit elkaar. Na een relatie van tien jaar. Vader, die oorspronkelijk uit Angola kwam, ging terug naar zijn thuisland.

,,Toen Cristiano zes was, begon hij naar zijn vader te vragen. Wat doet hij? Heeft hij ook een bril? Waarom is hij weggegaan? Houdt mijn vader van mij? Veel vragen waar ik geen antwoord op heb”, vertelt Schut. ,,Begin vorig jaar heb ik gezegd: als je over gaat, dan zoeken we hem op.”

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem