Volledig scherm
De voormalige steenfabriek in het Arnhemse uiterwaardengebied Meinerswijk die plaats moet maken voor woningbouw in de plannen van KondorWessels Projecten. © Theo Peeters

Crowdfunding voor rechtszaak tegen plannen met Meinerswijk

ARNHEM - Milieudefensie Arnhem en Stichting Kloppend Stadshart hebben geld nodig om bij de rechter bezwaar te maken tegen de plannen voor Stadsblokken-Meinerswijk in Arnhem. 

Daarom zijn ze een crowdfundingscampagne gestart onder het motto 'Samen voor een klimaatbestendige uiterwaard!'. Dat ze naar de rechter zouden stappen, werd al duidelijk in de zomer van 2017.

Grondeigenaar en projectontwikkelaar KondorWessels Projecten wil door een bestemmingswijziging mogelijkheden krijgen voor woningbouw in het gebiedMilieudefensie en Kloppend Stadshart zijn daar tegen. 

Bij het referendum dat zij over het onderwerp aanvroegen, stemde in 2016 echter een meerderheid (64,7 procent) vóór de plannen met het gebied.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem