Volledig scherm
PREMIUM
Elderveld in Arnhem-Zuid op archiefbeeld. Zuid is ‘het meest gemiddelde stukje Nederland’ zegt electoraal geograaf Josse de Voogd. © DG

De Nederlandse Familie Doorsnee woont in ‘nat en plat’ Arnhem-Zuid

ARNHEM - Arnhem en omgeving zijn het meest gemiddelde Nederland van Nederland, zegt electoraal geograaf Josse de Voogd. En Arnhem-Zuid, tussen bakfietsrijders en rolluikliefhebbers, in het bijzonder. 

Josse de Voogds stokpaardje? Het stemgedrag van mensen en de omstandigheden waaronder ze wonen. Er is niks dat hij liever onderzoekt. Waarom kleurt de kiezer in ‘bakfietsbuurten’ als het Spijkerkwartier het vakje rood bij GroenLinks en kiezen ze in ‘scooterwijken’ in Arnhem-Zuid voor de PVV of Forum voor Democratie?

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Turks Cultureel Centrum Arnhem keert zich fel tegen beschuldiging Doorbraak over band met Grijze Wolven
    PREMIUM

    Turks Cultureel Centrum Arnhem keert zich fel tegen beschuldi­ging Doorbraak over band met Grijze Wolven

    ARNHEM - 'Pure angstjagerij van beroepsopruiers’ noemen Arnhemse Turken het rapport van de linkse anti-fascistische actiegroep Doorbraak waarin het Turks Cultureel en Educatief Centrum Hoca Ahmed Yesevi wordt beschuldigd van nauwe contacten met de ultra-nationalistische Grijze Wolven. De organisatoren van het Turks Festival in Arnhem, verbonden aan de Türkiyem moskee aan de Maaslaan, vinden dat het onderzoek in de ‘afvalbak’ thuishoort.

In samenwerking met indebuurt Arnhem